Vi heter Anna och Peter och vi bor i Ljusdal som ligger i Hälsingland. Peter jobbar som programtestare Monitor och Anna är specialpedagog och jämställdhetsstrateg. Anna är utbildad B-instruktör och allmänlydnadsinstruktör.


Här är vi tvåbenta i familjen; Peter, Anna, Liam och Esther.


Liam och Esther med Festis, Polly, Pepita, Lupus och Sookie.

Djuren är i första hand kära familjemedlemmar i vår familj och en stor del av vår fritid går åt till dem. För oss är det viktigt att alla individer trivs, får den stimulans, den omvårdnad och den kärlek den behöver. Detta innebär bla att mycket tid ägnas åt hundarna. Det är mest Anna och Esther som står för hundträningen. Hittills har Anna utbildat och certifierat tre stycken bevakningshundar och tävlat i utställning, lydnad, rallylydnad och bruks. Esher ställer ut på utställningar och tävlar rallylydnad. Planen är även att börja tävla i agility.Vilka tävlingsmeriter våra hundar har fått hittar du på hundarnas egna sidor.

Jolie och Yvonne Brink. Jolie blev BIS bruks och BIS 1 i Sveg och Ljusdal 120915-16. Foto: Marie L
Jolie har haft en fantastisk utställningskarriär. Hon har massor med BIS placeringar. På bilden blev hon BIS 1, 7 år gammal.
Domare Yvonne Brink Sveg 2012.

Vi tycker också att det är roligt att åka på både hund- och kattutställningar och vi har haft förmånen att haft hundar och katter som gått bra på utställning. Vi har haft flera hundar som blivit utställningschampions och som blivit både BIS och BIG. Ett flertal av de katter vi äger/ägt/fött upp har fått titlar, kommit till panel och blivit BIS. På katternas och hundarnas egna sidor kan du läsa om deras utställningsmeriter.


S*Wild Things Amazing Jessica och Esther. Jessica blev NOM och BIS på Hälsingekattens utställning 2013


BIS uppfödning igen!! 120520. Foto: Erika Englund

Självklart så har vi fler intressen än familjen och djuren, men ofta räcker inte fritiden till så mycket mer än till det, till att träna fysiskt och till att umgås med vänner. Peter brukar göra egna knivar och fotografera när tid och möjlighet finns.


En av knivarna Peter gjort